Microsoftin avoimen ElectionGuard SDK:n tavoitteena on turvata demokraattiset vaalit

Mar 19, 2022 (0) comment

Vaalivartija

ElectionGuard on avoimen lähdekoodin lähde, ja se on suunniteltu varmistamaan, että äänet ovat todennettavissa, turvallisia ja tarkastettavissa.
Microsoft julkisti tänään Build 2019 -kehittäjäkonferenssissaan avoimen lähdekoodin työkalun vaalien suojaamiseen. ElectionGuardiksi kutsuttu ohjelmistokehityspaketti (SDK) on keskittynyt varmistamaan, että äänet ovat todennettavissa, turvallisia ja tarkastettavissa.

Vahvistamisen osalta ElectionGuard antaa äänestäjille mahdollisuuden seurata äänensä yksilöllisen koodin sisältävän verkkoportaalin kautta. he voivat myös valinnaisesti vahvistaa, että heidän äänensä on laskettu oikein, eikä niitä ole muutettu tai peukaloitu, ja että heidän äänensä on laskettu oikein. ElectionGuard SDK:n avulla kuka tahansa voi rakentaa oman vaalitarkistusohjelman, jonka avulla uutismedia, tarkkailijat, äänestäjät ja ehdokkaat voivat vahvistaa, että äänet on tallennettu oikein.
Asioiden turvaamiseksi Microsoft käyttää eräänlaista salausta, jota kutsutaan “homomorfiseksi salaukseksi”. Koska Microsoft Research on tehnyt paljon työtä saadakseen sen toimimaan vaalijärjestelmissä, homomorfinen salaus mahdollistaa “matemaattisten toimenpiteiden – kuten laskennan – suorittamisen täysin salatuilla tiedoilla”.

Microsoftilta:

“Suorittamalla avointa vaalitarkistusta kuka tahansa voi turvallisesti varmistaa, että salatut äänet on koottu oikein ja että tämän salatun taulukon salaus on purettu oikein lopullisen tuloksen saamiseksi. Tämän prosessin avulla kuka tahansa voi varmistaa äänten laskemisen tarkastelemalla julkista vaalipöytäkirjaa ja pitämällä äänestystiedot turvassa. Homomorfisen salauksen käyttö todentamisen mahdollistamiseksi on erillään paperiäänestysprosessista ja sen lisäksi, että se lasketaan viralliseksi vaalilaskuksi.”

Tarkastusrintamalla ElectionGuard SDK:ta voidaan käyttää tukemaan “tilastollisen tarkastuksen tehostettua muotoa”. Vaalivirkailijat voivat käyttää ElectionGuardia valitakseen äänestyslistat satunnaisesti ja vertaillakseen niitä paperisiin tietueisiinsa varmistaakseen vaalien eheyden.

 

ElectionGuard SDK
Microsoft on myös rakentanut viiteäänestyskoneen, jossa on parannuksia, jotta äänestäminen olisi vähemmän työläs prosessi. Yhdessä esimerkissä ihmiset voivat tutkia ehdokkaita ja tehdä äänivalinnansa kotona. Kun he ovat tehneet valintansa, he voivat tulostaa QR-koodin, joka täyttää äänestyslipun automaattisesti heidän äänestyspaikallaan skannattaessa.

Microsoft sanoo, että se työskentelee jo vaalijärjestelmien toimittajien kanssa ElectionGuard SDK:n osien sisällyttämiseksi nykyisiin ja vielä kehitteillä oleviin äänestyskoneisiin. Microsoftin mukaan ElectionGuard SDK:n odotetaan olevan saatavilla GitHubin kautta tänä kesänä. ElectionGuard täydentää myös Microsoft 365:n julkaisua kampanjoille, jotka auttavat suojaamaan poliittisia kampanjoita hakkeroilta.

Comment (0)

Leave a Comments